perjantai 23. toukokuuta 2014

Koirakoulua

Kävimpä koiruuden kanssa pentukurssin. Kyseessä oli Taitoa tassuille pennun tehokurssi. Ensin mietin että mitäs siellä oppii, kun olen kolunnut pentukirjat ja temppuohjeet läpi. Mutta huh, onneksi lähdin sinne.


Ensinnä se toi koiralle virikkeitä. Vaikka vaan kerran viikossa käytiin kurssilla, niin hurjasti koira sai siitä irti. Maanantai-illat meni nukkuen, koska tunti väsytti kunnolla.


Monia pieniä vinkkejä sai kurssin hinnalla. Minä vielä kun kysyin kaikenlaisia lisäkysymyksiä, niin koiran kanssa oli paljon helpompaa tehdä töitä. Sitä on monta juttua jota ei tule edes ajatelleeksi. Kuten se, että jos haluat koiran oppivan "irti"-käskyn, niin koiran tulee vapaaehtoisesti ensiksi luopua lelusta/kepistä. Siitä sitten vähitellen kehitytään.


Johdonmukaisuutta ja hermoja. Sitä pennun kouluttaminen vaatii. Itse olen todella huono hermojeni kanssa. Haluan kaikki heti nyt, mutta Sagan kanssa olen oppinut että asiat vievät aikansa. Vetämistä on treenattu jo 9 viikkoa ja vieläkin saa välillä pysähdellä. Mutta parannusta on tapahtunut paljon. Toisaalta pentuaikana ei voi olettaa koiran olevan rauhallinen tallaaja.


Bussilla liikkuminen tuli sivussa opittua. Käytiin tunneilla bussilla ja Saga oppi helposti bussilla matkaamisen. Ollaan kyllä muuallekin kuljettu julkisilla, mutta nyt sitä treenattiin viikottain.


Saga rakastaa muita koiria, mutta pentukurssilla hän vähän oppi rauhoittumaan muiden seurassa. Edelleen hän saa hepulin nähdessään toisen koiran, mutta sitäkin vähitellen treenataan pois. Neiti vaan rakastaa liikaa kaikkia.


Ehdottomasti suosittelen pentukurssia pennun omistajille. Vaikka sinulla olisi ollut ennen koira. Mutta jos pentu ajasta on yli 5 vuotta, niin ehdottomasti kurssille. Siellä taas muistaa kuinka paljon työtä pentu vaatii, jotta siitä saa hyvän koiran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti