tiistai 9. syyskuuta 2014

Mutta mitä tänään syötäisiin?

Kun Sagan sain päätin että hänet ruokitaan erilailla kuin edelliset hauvani. Nelli ja Wilma saivat kotiruokaa ja tarjolla oli koko ajan kuivanapsuja. Kotiruoka oli hyvää ja koirat voi hyvin, mutta sitten piti syöttää lisäravinteita, valmistaa ruokaa koiralle sopivaksi... Oli jotenkin liian rankkaa. Päätin siis että Saga saa syödä koiran ruokaa ja näin pääsen helpommalla. Tai niin luulin.


Ensin ongelma mistä syöttää. Saga kun on korkeampi kuin edelliset koiruudet, niin jouduin hommaamaan hänelle telineen jossa on vähän korkeutta. Ensin kauhistelin pieniä kippoja, mutta olen todennut niiden olevan juuri sopivan kokoiset. Vettä tulee lisättyä muutaman kerran päivässä, joten pysyy myös raikkaana, ja Saga ei juo vettä vain kuluttaakseen aikaa.

Sitten etsittin sitä oikeaa ruokaa... Huoh.


Me aloitettiin Pedigreellä, koska sitä oli Saga saanut syntykodissaan ja pysyttiin siinä vähän aikaa. Käytin niin raksuja kuin purkkiruokaa (pentuversiota). Sekaan laitettiin viiliä, piimää, kalkkia ja öljyä.


Kalkki oli kasvamista varten ja öljy turkkia varten. Sagalla tahtoi turkki hilseillä aika pahasti ja eläinkaupan öljyllä yritettiin saada sitä kuosiin. Vähän helpotti, mutta sitten alkoikin silmät vuotamaan. Totesin että pakko vaihtaa ruokaa ja jättää markettiruoka hyllyyn.



Eihän se kokonaan jäänyt sittenkään. Huomasin että oli tullut Rainbowlta koiranmakkaraa, jossa ei ollut verta eikä vehnää. Muutaman suosituksen jälkeen päätin kokeilla ja Saga tykkäsin kovin siitä. Samalla vaihdettiin Roayl Caniin nappulat. Pentunappulat meni Sagalle hyvin muutaman pussillisen verran ja turkin hilseily loppui.


Kun Sagan vatsa alkoi kestämään enemmän, niin jätettiin viilit ja piimät pois. Niitä saa enää vaan kun tarve vaatii. Mutta lisättiin sitten ihan normaalia öljyä. Turkki voi nyt todella hyvin ja Royal Canin kelpasi makkaran kanssa.

No sitten huomattiin että silmät vuotaa edelleen. Samoin naksut tahtoi jäädä kuppiin moneksi tunniksi, koska ei kelvannut. Päätin kokeilla jotain lisää.


Pure naturalsilla oli ständi WDSssa ja kävin siellä vähän kurkkimassa valikoimaa. Mukaan lähti pakastettuja lohipaloja joita Saga rakastaa. Ne toimii välipalana ja varsinkin helteillä ollut pelastus, koska jäinen pala on myös viilentänyt koiraa. Näitä ostan pakkaseen vastedes. Terveellistä ja hyvää. Lihapullia varmaan seuraavaksi kokeillaan.


Viikonloppuna kävin ostamassa Sagalle uutta ruokaa. Neiti kun on kohta jo aikuinen (pian 11 kuukautta) ja silmät edelleen vuotaa. Mustissa ja Mirrissä oli tarjouksessa Canagan ruokaa, joita olen monta kertaa jo katsellut. Vähän aikaa myyjän kanssa keskusteluani todettiin että kyseinen ruoka voisi koiralle hyvin sopia. Itse kun suosin terveellistä ruokaa, niin haluan sitä myös koiralleni antaa. Meillä kun koira syö paremmin kuin ihmiset. Ostettiin kala ja kana ruokaa (yksi jäi minulle ja toinen hoitopaikkaan) ja ainakin nyt on vetänyt ruokaa ihan innolla. Nyt kun toisessa ruuassa on jo öljyjä (kalassa), niin kokeilen pudottaa myös ruokaan ennen lisätyn öljyn.


Saga kiittää ruuasta voimalla oikein hyvin.




2 kommenttia:

  1. Ainakin mitä meille kasvattaja sanoi, niin villakoiran silmien rähmininen on normaalia, eikä niinkään ruuasta johtuvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä on monta ruokakuntaa. Jotkut sanoo että se on ihan normaalia (koska villakoirien silmät on rähmiviä) ja sitten sellaisia joiden mielestä siitä pääsee eroon. Vanhoilla koirillani toisen silmä rähmi koko iän, mutta toisen simmut oli todella siistit. Sagalla silmien rähmiminen oli kyllä todella runsasta. Niin runsasta että vieraat ihmetteli oliko koiralla silmätulehdus.
      Nyt meillä on siihen auttanut ruokavalion muutos. En tiedä oli vehnästä johtuvaa vai mistä, mutta nyt silmät ei enää valuta kamalaa mömmöä monta kertaa päivässä. Pientä rähmää on, mutta se on normaalia.

      Poista